کوفته تبریزی

مواد لازم برای 6 نفر:

 

500 گرم گوشت چرخ کرده

 

100 گرم لپه

100 گرم برنج

 

100 گرم آرد نخودچی

 

250 گرم سبزی شامل تره و مرزه (پاک و خرد شود)

 

1 عدد پیاز بزرگ رنده شده

 

4 عدد تخم‌مرغ

 

1 قاشق سوپ‌خوری ادویه پلویی تبریز*

 

1 قاشق سوپ‌خوری گل سرخ خشک تبریز (کف‌مال شود)

 

نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

 

 

مواد لازم برای داخل کوفته:

2 قاشق سوپ‌خوری پیاز سرخ کرده

 

2 قاشق سوپ‌خوری زرشک

50 گرم گردو

 

1 عدد تخم‌مرغ پخته

 

4 عدد آلو

 

 

مواد لازم برای سس کوفته:

 

3 قاشق سوپ‌خوری پیاز خرد کرده

 

2 قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی

 

100 گرم روغن

 

1/2 لیوان آبغوره یا آبلیمو

 

4 لیوان آب

 

150 گرم آلو

 

نمک و فلفل به مقدار لازم

 

* ادویه پلویی تبریز شامل میخک، تخم گشنیز، دارچین، هل، زیره، فلفل، گل سرخ، جوز هندی و زنجبیل می‌باشد. تمام این مواد را بعد از آسیاب کردن به نسبت‌های دلخواه با هم مخلوط می‌کنیم. البته این ادویه به صورت آماده نیز در عطاری‌ها به فروش می‌رسد.

 

طرز تهیه:

 

لپه را پاک کرده و می‌شوییم. برنج را می‌پزیم (در حد برنج آبکش).گوشت، لپه، آرد نخودچی، پیاز، تخم‌مرغ، ادویه، گل سرخ، نمک و فلفل، زردچوبه و زعفران را در ظرفی با هم مخلوط می‌کنیم. سپس از چرخ گوشت می‌گذرانیم تا کاملاً مخلوط شده و چسبندگی پیدا کند. برنج و سبزی را به مخلوط گوشت و لپه اضافه می‌کنیم و ورز می‌دهیم.

 

ـ وقتی از چسبندگی مواد اطمینان پیدا کردیم، به مدت 15 دقیقه به آن استراحت میدهیم.برای تهیه سس این غذا باید پیاز را در روغن سرخ کرد و رب‌ گوجه‌فرنگی را با آن تفت داد تا روغن قرمز شود. سپس نمک، فلفل و آب را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا بجوشد. دست‌ها را با آب سرد خیس ‌کرده و از مواد کوفته یک توپ بزرگ درست می‌کنیم، آن را داخل دست کمی فشار می‌دهیم تا هوای داخل مواد خارج شده و به هم بچسبد. وسط کوفته را گود ‌کرده، داخل آن را با پیاز سرخ کرده، زرشک، گردو، آلو و تخم‌مرغ سفت شده (به صورت درسته) پر می‌کنیم و می‌بندیم.

 

کوفته را با دست‌ فشار می‌دهیم و به شکل توپ درمی‌آوریم.کوفته آماده شده را داخل سس در حال جوش می‌اندازیم (سس درون قابلمه باید همه سطح کوفته‌ را بپوشاند).

 

آلوها و آبغوره را به مواد درون قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم کوفته به مدت 2 ساعت روی حرارت متوسط پخته شود.

(البته من برای سسش نعنا داغ هم اضافه کردم )

از مجله هنر آشپزی

/ 1 نظر / 108 بازدید
نرگس

سلام.کارهاتون تمیز وبسیار باسلیقه است.موفق باشین.