آش دوغ (آیران آشی)

خب حتما اگه تاحالا آش دوغ نخوردین اسمشو شنیدین

از اون آش های خوشمزه و درواقع یه آش ترکی که تو اردبیل و بخصوص سرعین خیلی معروفه

منتها آش هایی که اونجا هست خیلی ترشه و گوشت قلقلی نداره که من بشخصه خیلی ترش دوست ندارم و با ماست و دوغ معمولی درست میکنم , شما میتونید از ماست یا دوغ ترش استفاده کنید

مواد لازم :

سبزی (گشنیز و تره) : 300گرم

ماست : 3 لیوان

دوغ : 5 لیوان

آب : 2 لیوان

تخم مرغ : 1 عدد

برنج : نصف پیمانه پلوپز

ارد برنج : 2 ق س

نعنا خشک : 2 ق س

گوشت چرخ کرده : 100 تا 150 گرم

پیاز : یک عدد کوچیک

نخود پخته : سه چهارم لیوان

نمک و فلفل سیاه وقرمز به مقدار لازم

تخم مرغ و با همزن دستی میزنیم تا باز شه و بعد با ماست مخلوط میکنیم و دوغ و نعنا و ارد برنج و برنج و اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا مایه یکدست شه و ارد کاملا حل شه و دولیوان اب و اضافه میکنیم و هم میزنیم

روی حرارت میذاریم مدام هم میزنیم تا بجوش بیاد دقت کنید که مدام باید هم بخوره و اگه یک لحضه غافل شیم ماست میبره وخیلی بد میشه پس تا زمانی که بجوشه مدام هم میزنیم

وقتی جوشید دیگه کار راحته و نیاز به همزدن نیست و فقط هر ازگاهی هم میزنیم تا زمانیکه برنج پخته شه وقتی برنجش پخت و نرم شد اگه آش غلیظ شده بود بهش اب جوش اضافه میکنیم

پیاز و رنده ریز میکنیم و ابشو میگیریم و با گوشت مخلوط میکنیمو بهش نمک وفلفل میزنیم (من همیشه گوشتشو تند میکنم خوشمزه تره) و قلقلی میکنیم

بعد نخود پخته رو اضافه میکنیم و گوشت های قلقلی و با فاصله داخل قابلمه میندازیم و چند دقیقه هم نمیزنیم تا گوشت خودشو بگیره

نمک آش و اندازه میکنیم و سبزی و اضافه میکنیم اگه همراه با سیر باشه خیلی خیلی خوشمزه تره

خب دیگه آشمون حاضره و مدت زمان پخت سبزی بستگی به خودمون داره که دوست داریم سبزی کاملا پخته شه یا نیم پز باشه ,از نظر من نیم پزش خوشمزه تره چشمک

ما بقی نعنا رو به صورت نعنا داغ در میاریم روی آش میدیم

/ 2 نظر / 39 بازدید
ساناز

به به چه آش خوشمزه ای.دست گلت درد نکنه

نسرین

به به عالی ریتا جان من برای سالگرد پدر مهربونم از توپکهای خرمای شما درست کردم. عالی بود همه خوششون اومد. خدا عزیرانت رو برات نگهداره.